تربیت جنسی فرزند در آستانه ازدواج، 17 سالگی به بعد (1) تزویج به هنگام

ساخت وبلاگ

توجه دادن جوان به اهمیت و فایده‌های ازدواج، به‌ویژه تأثیر ازدواج در عفاف‌افزایی، نکتۀ بسیار مهم می‌باشد که لازم است همواره مورد توجه والدین گرامی قرار گیرد؛ زیرا ازدواج در صورتی که جوان در معرض گناه باشد، واجب می‌شود و در غیر این‌صورت نیز استحباب دارد.

در مرحلۀ همسرگزینی برای فرزندان، پیش از این -در صفحات32 الی38- مطالبی در بارۀ ویژگی‌های یک همسر شایسته، بیان گشت که همان مطالب در ازدواج فرزندان نیز باید مدنظر قرار گیرد. افزون براین، ‌‌‌موارد ذیل نیز لازم است از سوی والدین رعایت گردد:

1-10- تزویجِ به‌هنگامِ فرزندان

2-10- تشویق به فرزندآوری فرزندان

3-10- حضور سرنوشت‌ساز در امر اجتماع و سیاست و حکومت

4-10- حضور مردمی و فعّال، در بسط و گسترش فرهنگ دینی و تغییر فرهنگ زمانه

 

1-10- تزویجِ به‌هنگامِ فرزندان

از وظایف مهم والدین در عرصۀ تربیت جنسی صحیح و عفاف‌گرایی فرزندان، فراهم‌آوردن مقدماتِ ازدواجِ به‌موقعِ فرزندان است، چنان‌که قرآن کریم سفارش فرموده:

[1]

دختران و پسران مجرّدی که شایستگی ازدواج دارند را به همسریِ هم، درآورید و از فقر و کمبود داری آنان نگران نباشید که خداوند به‌فضل خویش، زندگی آنان را تأمین می‌کند و بی‌نیازشان می‌نماید.

گرچه سفارش قرآن کریم به زمینه‌سازی ازدواج مجردها، شامل همهٔ افراد حقیقی و حقوقی جامعه می‌شود، لیکن بی تردید، یکی از این افراد، والدین هستند که بیش از دیگران، بایستی دغدغۀ تزویج فرزندان خویش را داشته باشند.

پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در این باره می‌فرماید:

مَنْ أَدْرَكَ لَهُ وَلَدٌ وَ عِنْدَهُ ما يُزَوِّجُهُ فَلَمْ يُزَوِّجْهُ، فَأَحْدَثَ فَالإثْمَ بَيْنَهُما.[2]

کسی که زمان ازدواج فرزندش فرا رسد و امکان تزویج او را داشته باشد، ولی اقدام نکند، چنان‌چه فرزند، مرتکب گناهی شود، او نیز در گناهش شریک است.

پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله)  فرمود: از جمله حقوقی که فرزند بر پدر دارد آن است‌که: نام نیک بر او بگذارد؛ نوشتن را به او بیاموزد؛ و هرگاه به بلوغ ازدواج رسید، تزویج‌اش نماید.[و بدین‌گونه عفّت و پاکدامنی او را حفظ کند].[3]

در روایتی دیگر آمده است‌که جبرئیل (علیه السلام)  بر پیامبر(صلی الله علیه و آله)  نازل گشت و فرمود:

ای محمد! پروردگارت تو  را سلام می‌رساند و می‌فرماید: همانا دخترانِ دوشیزه، به‌مانندِ میوۀ بر درخت هستند؛ آن‌گاه که میوه برسد و چیده نشود گرمای آفتاب آن‌را تباه و فاسد می‌کند و بادها رنگ و رویش را تغییر می‌دهند [و میوه تُرش می‌شود]. و همین‌گونه‌اند دخترانِ دوشیزه‌ای که به بلوغ و فهم زنانه رسیده‌اند؛ پس درمانی برای آنان نیست، مگر شوهر؛ و گرنه از فتنه و فساد ایمن نخواهند بود؛ [زیرا آنها بشر هستند و به‌طور طبیعی و در صورت عدم خویشتنداری و مراقبت جدی، به انحراف کشیده می‌شوند]. رسول خدا(صلی الله علیه و آله)  بر منبر رفت و مردم را جمع کرد و فرمان خداوند را به آگاهی آنان رساند.[4]

یك گزارش هولناک و قابل توجه والدین

چندی پیش در یک نشست امنیتی،[5] فرمانده کلانتری 19 (واقع در بلوار شفا) مشهد مقدس، جناب سروان «سید محمود مصطفوی» خاطرنشان کرد که در یکی از دبیرستان‌های دخترانۀ مشهد، پس از آن‌که چاه توالت مدرسه به وسیلۀ ماشین فاضلاب کشیده شد و در بیرون از شهر تخلیه گشت چندین عدد جنین مشاهده شد که معلوم بود توسط دختران آن دبیرستان سقط شده‌اند!![6]

بنابراین والدین عزیز باید علاج واقعه را پیش از وقوع بنمایند و آن‌هم به رعایت دستورات اسلام در زمینۀ عفاف و پاکدامنی است و نیز به ازدواج ساده و آسان و به‌هنگامِ فرزندان.[7]

البته پدران و مادران گرامی باید توجه داشته باشند که ازدواج موفق فرزندانشان مستلزم مطالعه کتاب‌های مفید، تفکر و مشورت با کارشناسان خبره است. آری همان‌گونه که فرزندان برای موفقیت در دروس ریاضی و فیزیک و زبان و زیست و شیمی و عربی و فقه و اصول و... صدها و هزاران ساعت وقت می‌گذارند و از آسایش و استراحت و تفریح خود می‌گذرند همان‌سان لازم است برای موفقیت در ازدواج، وقت بگذارند و کتاب‌ها و محتواهای مفید را شناسایی و مطالعه کنند[8] و از تفکر و مشورت غفلت نورزند و در جلسات آموزش همسرگزینی و ازدواج و مهارت همسرداری حضور یابند. زیرا برای تحقّق یک زندگی موفق، صدها نکتهٔ مهم وجود دارد که باید دانسته و به‌کار گرفته شود؛ این نکات از مرحلهٔ انتخاب همسر شروع و تا مراحل عقد و همسرداری ادامه می‌یابد. این‌که می‌بینیم متأسفانه آمار طلاق رو به افزایش است یکی از علل آن، عدم وقت‌گذاری جدّی برای آموزش این مهارت‌هاست و حال این‌که موفقیت در امر ازدواج بسیار پُراهمیت‌تر از موفقیت در کنکور و اخذ مدارک کارشناسی و دکترا و عضو هیئت علمی دانشگاه است! با کمال أسف هستند کسانی‌که به این مدارک و عناوین رسیده‌اند ولی به جهت افزایش سن، یا از ازدواج محروم مانده‌اند![9] و یا در صورت ازدواج، زندگی موفق ندارند زیرا دست‌کم به اندازه یادگیری دروس مذکور، برای مهارت همسرداری وقت نگذاشته‌اند!

[1]. نور(24) آیه33.

[2]. مجمع البیان ج 7 ص 220 ذیل آیه32 نور.

[3]. «مِن حَقِّ الوَلَدِ على والِدِهِ ثَلاثَةٌ : یُحَسِّنُ اسمَهُ ، و یُعَلِّمُهُ الکِتابَةَ ، و یُزَوِّجُهُ إذا بَلَغَ». و در روایتی دیگر می‌فرماید: «حَقُّ الوَلدِ على والِدِهِ أن یُحَسِّنَ اسمَهُ، و یُزَوِّجَهُ إذا أدرَکَ، و یُعَلِّمَهُ الکِتابَ». حقّ فرزند بر پدرش این است که نام نیکو برایش انتخاب کند؛ و هرگاه به بلوغ و درک مردانه رسید، او را همسر دهد؛ و به او قرآن بیاموزد.

[4]. وسائل، ج20، ح2 و 3، ب23.

«نَزَلَ جَبْرَئِیلُ عَلَى النَّبِیِّ(صلی الله علیه و آله)  فَقَالَ یَا مُحَمَّدُ إِنَّ رَبَّکَ یُقْرِئُکَ السَّلَامَ وَ یَقُولُ إِنَّ الْأَبْکَارَ مِنَ النِّسَاءِ بِمَنْزِلَةِ الثَّمَرِ عَلَى الشَّجَرِ فَإِذَا أَیْنَعَ الثَّمَرُ فَلَا دَوَاءَ لَهُ إِلَّا اجْتِنَاؤُهُ وَ إِلَّا أَفْسَدَتْهُ الشَّمْسُ وَ غَیَّرَتْهُ الرِّیحُ وَ إِنَّ الْأَبْکَارَ إِذَا أَدْرَکْنَ مَا تُدْرِکُ النِّسَاءُ فَلَا دَوَاءَ لَهُنَّ إِلَّا الْبُعُولُ وَ إِلَّا لَمْ یُؤْمَنْ عَلَیْهِنَّ الْفِتْنَةُ فَصَعِدَ رَسُولُ اللَّهِ ص الْمِنْبَرَ فَجَمَعَ النَّاسَ ثُمَّ أَعْلَمَهُمْ مَا أَمَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِه».

[5]. این نشست در مورخه 18/12/89 در اتاق فرماندهی با حضور جناب سروان سید محمود مصطفوی، جناب سرهنگ مرتضی حیدری، نگارنده و... برگزار گردید.

[6]. برخی از افراد، سقط جنین در توالت مدرسه را باور نمی‌کنند و آن را غیرممکن می‌دانند لیکن خانم «وندی شلیت» در کتاب «دختران به عفاف روی می‌آورند» گزارشات این چنینی از مدارس امریکا آورده است. در مدارس ایران هم جسته و گریخته خبرهایی از این دست گزارش می‌شود. مثل: پیدا شدن جنین در مدرسه دخترانه‌ای در شهریار.

ر.ک: http://forum.hammihan.com/thread55759.html

[7]. ر.ک: وسائل، ج21، ص111، ب52 «استحباب تخفیف مؤنة التزویج و تقلیل المَهر».

[8]. برخی از کتاب‌های مفید در این موارد: مطلع مهر، جوانان و انتخاب همسر، نیمه دیگرم، بهشت خانواده، تا ساحل آرامش.

[9]. ناگفته نماند که مسئولیت اولیّه زن، مسئولیت‌های خانوادگی، همسرداری و تربیت فرزند است، و فعالیت‌های اجتماعی او نباید به وظایف اولیه‌اش آسیب رساند و در امور داخلی زندگی خلل پدید آورد. چه این‌که جامعه اغلب در مرحله دوم است و خانواده در مرحله اول. زیرا اگر زیربنا و تار و پود جامعه که خانواده‌ هست متلاشی شود جامعه نیز متلاشی خواهد شد. از این‌رو می‌بینیم که در سفارش‌های فراوانی که به زنان مسلمان شده، مسئولیت‌های داخلی خانه از اهمیت بیشتری برخوردار است. چنان‌که خوب شوهرداری آنان و خانه داری‌شان و تربیت فرزندان در ردیف جهاد در راه خدا به حساب آمده و این بهترین تدبیری است که اسلام برای استحکام تار و پود جامعه در نظر گرفته است. آری هیچ خدمتی به بشریت والاتر از تربیت صحیح و اسلامی فرزندان نمی‌باشد و این نیز بیشتر از عهده زنان مسلمان برمی‌آید تا از عهده مردان! دشمنان نیز به این نتیجه رسیده‌اند که برای نابودی جامعه اسلامی، زنان را با ترفندهای گوناگون و تبلیغات پرجاذبه به صحنه‌های ناسالم اجتماع بکشانند و آنان را از وظایف اصلی و اولیه‌شان باز دارند.

تهیه و تنظیم :  
حق نشر محفوظ / با ذکر منبع بلامانع


موضوعات مرتبط: . :: درســــــــنامه عفـــــــــــاف :: . ، خانواده و مراقبت های جنسی فرزندان ، تربیت جنسی فرزند در آستانه ازدواج، 17 سالگی به بعد
برچسب‌ها: تربیت جنسی , تربیت جنسی فرزندان , خانواده و مراقبت های جنسی فرزندان , سن ازدواج , تزویج آسان جوانان آیت‌الله سبحانی | سند 2030 باید ابطال شود!...
ما را در سایت آیت‌الله سبحانی | سند 2030 باید ابطال شود! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : efaf-amin بازدید : 198 تاريخ : پنجشنبه 7 دی 1396 ساعت: 18:10