حضور مردمی و فعّال، در بسط و گسترش فرهنگ دینی و تغییر فرهنگ زمانه!

ساخت وبلاگ

misazim.jpg (637×900)

فرهنگ">فرهنگ عمومی جامعه تأثیر بسیار زیادی در نوع انتخاب و عملکرد و رفتار فرزندان‌مان دارد و از همین‌رو تمام تلاش دشمن در عرصه تهاجم فرهنگی، در تغییر فرهنگ عمومی است و چون مسئله، مسئلۀ جنگ و تهاجم است دولت و نظام به تنهایی از عهدۀ آن نمی‌تواند برآید؛ ولی اگر همانند دفاع مقدس، حضور و حمایت‌های مردمی باشد قطعاً پیروزی از آنِ ما گشته و آنگاه شاهد جامعه‌ای پاک خواهیم بود و شکی نیست که در چنین فضایی فرزندان‌مان به‌خوبی پرورش می‌یابند و عفیف و پاکدامن می‌شوند.

بنابراین یکی دیگر از وظایف بسیار مهم والدین در عفاف‌گرایی و تربیت جنسی صحیح فرزندان، حضور مردمی و فعال در بسط و گسترش فرهنگ دینی است؛ چراکه به فرمودۀ امیرمؤمنان (علیه السلام)  مردم به فرهنگ زمانِ خویش، بیشتر شباهت دارند تا به پدرانشان. «اَلنّاسُ بِزَمانِهِم أشبَه مِنهُ بِآبائِهِم».[1]

آری، والدین عزیز هرچند خودشان عفاف‌گرا و پاکدامن باشند و همۀ وظایف یاد شده را در تربیت دینی فرزندان به‌دقت رعایت کنند، ولی در هرحال باید بدانند که در زمانۀ ناپاک و غیرعفیف، مشکل است فرزندانی کاملاً پاک و عفیف تربیت نمایند[2] بنابراین چاره‌ای جز مشارکت در تغییر فرهنگِ زمانه و بسط و گسترش فرهنگ دینی نیست.

مشارکت در این عرصه نیز کاری دشوار نمی‌باشد همان‌گونه که در دفاع مقدس هر کسی به اندازۀ وُسع و توان خویش کمک می‌کرد (همانند آن پیرزن فقیری که یک عدد تخم مرغ به پایگاه بسیج ‌می‌داد!) اکنون نیز هرکس باید ببیند چه کاری در حوزۀ ترویج و تبلیغ فرهنگ دینی می‌تواند انجام بدهد و هیچ‌گاه از آن دریغ نورزد.

به‌عنوان نمونه یک مغازه‌دار یا رانندۀ تاکسی، با نصب یک آیه یا حدیث، در هر روز، ده‌ها مشتری و مسافر خود را می‌تواند متوجه یک موضوع دینی و اخلاقی و معرفتی کند و بدین ترتیب در تغییر فرهنگ عمومی جامعه و تغییر فرهنگ زمانه، گامی مثبت بردارد؛ و هم‌چنین است آن دانشگاهی و حوزوی در پرداختن به پژوهش‌های ‌أثرگذار و نوشتن مقالات و پایان‌نامه‌های چاره‌ساز و تألیف کتب ماندگار و یا ترجمه آثار فاخر اسلامی به زبان‌های بین‌المللی و حتی نوشتن اسناد بین‌المللی در موضوعات مختلف برای جهانی‌سازی بر اساس فرهنگ اسلامی‌ و یا دست‌کم ایجاد یک کانال و گروه در شبکه‌های اجتماعی، و یا ایجاد  وبلاگ و سایت دینی و مذهبی؛ و نمونه‌های فراوان دیگر از تبلیغ آموزه‌های دینی در هر شغل و قشر و صنف و طبقه.[3]

به‌راستی می‌توان ادعا کرد که در مسئلۀ عفاف، تمام جهان یک سو است و ایران اسلامی، در سوی مقابل. به‌علاوه که گسترش وسایل ارتباط جمعی، جهان را به مثابه یک دهکده کرده؛ دهکده‌ای که تقریباً در همۀ خانه‌های آن فساد اخلاقی برقرار است و تنها یک خانه تا حدودی برنامه‌ای غیر از برنامه‌های آنها دارد و بی‌شک اهل این خانه را پاک نگه داشتن نیاز به مشارکت مردمی دارد و نیز برنامه‌ریزی برای عفیف‌گشتن همۀ دهکده. زیرا عفاف و پاکدامنی امری است فطری و فرا مذهبی، و اگر به‌خوبی ترویج شود و در قالب اسناد بین المللی تبیین، تدوین و ارائه گردد مورد استقبال همۀ مردم جهان قرار می‌گیرد[4] و بدین ترتیب فضای عمومی جامعهٔ جهانی و فرهنگ زمانه، عفاف‌گرا می‌شود و بی‌شک در چنین فضایی عفیف‌گشتن فرزندان و جوانان، سهل و آسان می‌گردد.

[1]. شرح نهج ابن ابی الحدید، ج19، ص209؛ خصائص الائمه، ص115.

ناگفته نماند تغییر فرهنگ زمانه با برنامه‌ریزی فرهنگی دولتمردان صالح و غیور و مشارکت عمومی مردم، ممکن خواهد بود.

[2]. «إذا خَبُثَ الزَّمانُ كَسَدَتِ الفَضائِلُ وَ ضَرَّت‏ وَ نَفَقَت‏ الرَّذائِلُ‏ وَ نَفَعَت‏» شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد، ج‏20، ص270، ح125.

آری، وقتی محیط اجتماع آلوده و ناپاک شود سجایای انسانی و فضائل اخلاقی کساد و بی‌رونق و زیان‌آور می‌شود و برعکس رذائل اخلاقی و ناپاکی در جامعه رایج و سودبخش می‌گردد (یعنی کسانی که اهل گناه و بی‌عفتی و بدحجابی باشند در مدرسه و دانشگاه و ادارجات و کوچه و بازار و خیابان و... مورد احترام و تکریم واقع می‌شوند و کارشان زود راست و ریست می‌شود و به‌عکس عفیف‌ها و باحجاب‌ها اُمّل قلمداد شده و مسخره می‌گردند. بنابراین لازم است در جهت تغییر فرهنگ زمانه به نفع عفاف و پاکدامنی برنامه‌ریزی شود.

[3]. به نظر می‌رسد اگر این مهم برای تغییر فرهنگ زمانه از سوی مذهبی‌ها صورت نگیرد بعید است ظهور امام زمان (علیه السلام)  به این زودی تحقق یابد چراکه تبلور واقعی تغییر فرهنگ زمانه در زمان استقرار حکومت حضرت است و قبل از ظهور باید چنین دغدغه‌ای در میان دوستداران حضرت به‌وجود بیاید.

[4]. در این زمینه رجوع کنید به کتاب عفاف‌گرایی در غرب، تألیف دکتر زینب برخورداری.

 تهیه و تنظیم :  
حق نشر محفوظ / با ذکر منبع بلامانع


موضوعات مرتبط: . :: درســــــــنامه عفـــــــــــاف :: . ، خانواده و مراقبت های جنسی فرزندان ، تربیت جنسی فرزند در آستانه ازدواج، 17 سالگی به بعد
برچسب‌ها: جهادی , تغییر فرهنگ زمانه , گفتمان غالب , تربیت جنسی فرزندان آیت‌الله سبحانی | سند 2030 باید ابطال شود!...
ما را در سایت آیت‌الله سبحانی | سند 2030 باید ابطال شود! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : efaf-amin بازدید : 168 تاريخ : پنجشنبه 7 دی 1396 ساعت: 18:10