حتی با رعایت تربیت جنسی، فرزندانمان دچار انحرافات جنسی شده اند؛ مشکل از کجاست؟

ساخت وبلاگ

cuqeu2lugfj6.jpg (727×214)

ممکن است برخی از والدین تمامی موارد یادشده در تربیت صحیح جنسی فرزندان را به خوبی رعایت کنند، ولی در عین حال فرزندشان گرفتار بی‌عفتی و انحرافات جنسی شود! مشکل کجاست؟!

بسیاری از کارشناسان علوم تربیتی معتقدند پنج عامل عمده، در هدایت یا شقاوتِ انسان بسیار مؤثر است: 1- پدر و مادر و وراثت 2- محیط زندگی و مدرسه و اجتماع 3- دوست و همدم 4- معلم و مربّی و استاد 5- رسانه‌ها و وسایل ارتباط جمعی اعم از رادیو و تلویزیون، فیلم و سینما و اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، ماهواره و ... .

ناگفته نماند که همۀ این پنج عامل، زمینه‌ساز هدایت یا شقاوت انسان هستند نه این‌که بتوانند آدمی را به اجبار، به‌سوی هدایت یا شقاوت بکشانند؛ چراکه اراده و اختیار خودِ انسان، نیرومند‌تر و سرنوشت‌سازتر از عوامل دیگر است؛[1] زیرا اگر چنین نباشد ثواب و عقاب بر امر اجباری و غیراختیاری معنا پیدا نمی‌کند. پس عامل اراده و اختیارِ خودِ انسان، بایستی بر دیگر عوامل بچربد تا حساب و کتاب و ثواب و عقاب در روز قیامت معنا پیدا کند. چنان‌چه می‌بینیم «قابیل» فرزند حضرت آدم (علیه السلام)  از نظر پدر و مادر و وراثت هیچ مشکلی نداشت؛ یعنی پدرش پیامبر معصومی بود که همۀ نکته‌های دقیق تربیت فرزند را به خوبی رعایت می‌کرده است و مادرش نیز همان‌گونه بود. محیط اجتماع او هم کاملاً سالم و پاک بوده است؛ چراکه فقط یک خانواده وجود داشته و آن هم خانواده حضرت آدم (علیه السلام)  بود. از نظر دوست هم مشکلی وجود نداشت؛ زیرا دوستش، همان برادرش هابیل بود که خودش را به زیور تقوا و پرهیزگاری آراسته بود. مربی و استادش هم ایرادی نداشت؛ زیرا حضرت آدم (علیه السلام)  مربی و استادش بود و رسانه‌های مخرب ارتباط جمعی هم در آن زمان وجود نداشت که عامل گمراهی او شود، ولی در عین حال قابیل با اراده و اختیارِ خویش، مسیر شقاوت را پیمود و برادرش هابیل را به قتل رساند.

از سوی دیگر در نقطۀ مقابلِ قابیل، کسانی را در تاریخ داریم که با وجود فراهم‌بودن همۀ عوامل شقاوت، مسیر هدایت را پیموده‌اند مثل معاویه فرزند یزید که بعد از هلاکت یزید، با فراهم بودن همۀ شرایط، خلافت را نپذیرفت؛ زیرا معتقد بود خلافت و امامت در زمان او متعلق به امام سجاد (علیه السلام)  است و به همین جهت به فرمودۀ برخی از عالمان اسلامی، وی سعادتمند و عاقبت به‌خیر گشت.

 پس عامل اراده و اختیارِ انسان، برتر از عوامل دیگر است لذا پدر و مادر و مربیان و دولت‌مردان بایستی تلاش خودشان را انجام دهند که اغلب مؤثر واقع می‌شود؛ یعنی فرزندان با علم و اراده و اختیار، راه پدر و مادر و مربیان و دولتمردان صالح خویش‌را برمی‌گزینند، ولی در عین‌حال موارد استثنایی هم وجود دارد که فرزند با علم و اراده و اختیار خویش، مسیر شقاوت را انتخاب می‌کند که این، در دست پدر و مادر نیست.

بنابراین والدین عزیز باید همواره به دنبال اَدای تکلیف باشند و در این عرصه، وظایف خود را به‌خوبی انجام دهند و نتیجه و هدایت اصلی فرزند خویش را به خدای منّان واگذارند؛ چراکه اوست هدایت‌کنندۀ واقعی، همان‌گونه که در خطاب به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود:

  [2]

تو نمی‌توانی کسی را که دوست داری هدایت کنی، ولی خداوند هرکه را بخواهد هدایت می‌کند و او به هدایت یافتگان آگاه‌تر است!

البته خالصانه برای هدایت و سعادت و پاکی فرزندان، دعاکردن، قطعاً تأثیرگذار خواهد بود و نیز مداومت ورزیدن بر تلاوت سورهٔ نور. چراکه به‌فرمودۀ امام صادق (علیه السلام)  هرکه در هر شبانه‌روز، بر تلاوت سورهٔ نور مداومت ورزد، احدی از خانواده او هرگز تا پایان عمر، گرفتار عمل منافی‌عفت نخواهد گشت.

 حَصِّنُوا أَمْوَالَكُمْ وَ فُرُوجَكُمْ بِتِلَاوَةِ سُورَةِ النُّورِ وَ حَصِّنُوا بِهَا نِسَاءَكُمْ فَإِنَّ مَنْ أَدْمَنَ قِرَاءَتَهَا فِي كُلِّ يَوْمٍ أَوْ فِي لَيْلَةٍ لَمْ يَزْنِ أَحَدٌ مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ أَبَداً حَتَّى يَمُوتَ فَإِذَا هُوَ مَاتَ شَيَّعَهُ إِلَى قَبْرِهِ سَبْعُونَ أَلْفَ مَلَكٍ كُلُّهُمْ يَدْعُونَ وَ يَسْتَغْفِرُونَ اللَّهَ لَهُ حَتَّى يُدْخَلَ فِي قَبْرِهِ.[3]

[1]. در سند برنامه ریزی درسی آموزش و پرورش (2/1- مبانی انسان‌شناختی) آمده است: «5/2/1 - انسان موجودی صاحب اختیار در تعیین سرنوشت خویش است که می‌تواند مستقل از عواملی چون محیط و وراثت، هویت خویش را رقم بزند. انسان مجبور در اختیار و مختار در عمل است و بر اساس انتخاب خویش می‌تواند هویت خویش را تعریف کند؛ 10/2/1- انسان موجودی اجتماعی، تأثیرپذیر از جامعه و تأثیرگذار بر آن است ؛12/2/1- انسان در تکوین و تحول هویت خود، نقش اساسی دارد؛15/2/1 - انسان همواره در موقعیت است و می‌تواند آن را درک کند و با انتخاب احسن خویش، موقعیت موجود را به سوی موقعیت مطلوب تغییر دهد؛29/2/1- خداوند، انسان را « بر فطرت پاک» آفریده است و کفر، شرک، نفاق و دیگر رذائل بر اثر نوع برخورد انسان با محیط، انتخاب نادرست و ارتباط غلط او با خود، خدا، خلق و خلقت بر وی عارض می‌شود؛».

[2]. قصص(28) آیه56.

[3]. وسائل الشیعهݑ، ج6، ص252،  ح13.

ترجمه: اموال و دامن‌ها و زنان خویش را با تلاوت سوره نور محافظت نمایید؛ بی‌تردید هرکه در هر شبانه‌روز، بر تلاوت سورهٔ نور مداومت ورزد، احدی از خانواده او هرگز تا پایان عمر، گرفتار عمل منافی‌عفت نخواهد گشت.و هرگاه بمیرد، هفتاد هزار فرشته او را تشییع کرده و همگی برایش دعا و استغفار خواهند نمود تا این‌که وارد قبر گردد.

 

تهیه و تنظیم :  
حق نشر محفوظ / با ذکر منبع بلامانع


موضوعات مرتبط: . :: درســــــــنامه عفـــــــــــاف :: . ، . :: نقد و نظر | پرسش و پاسخ :: . ، خانواده و مراقبت های جنسی فرزندان
برچسب‌ها: تربیت جنسی , تربیت جنسی فرزندان , خانواده و مراقبت های جنسی فرزندان , پرسش و پاسخ آیت‌الله سبحانی | سند 2030 باید ابطال شود!...
ما را در سایت آیت‌الله سبحانی | سند 2030 باید ابطال شود! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : efaf-amin بازدید : 179 تاريخ : پنجشنبه 7 دی 1396 ساعت: 18:10